Ο αγώνας των εργατών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ είναι αγώνας όλων μας

Το Radical I.T. καταγγέλλει την προκλητική, τρομοκρατική επίθεση στους εργαζόμενους-απεργούς στην ιστορική οινοποιία ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ που δίνουν έναν μεγάλο και δίκαιο αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων από τη νέα διοίκηση και την υπογραφή ΣΣΕ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έστειλε σήμερα το πρωί τα ΜΑΤ με χημικά, ξύλο και συλλήψεις να βάλουν τους απεργοσπάστες μέσα στο εργοστάσιο. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστούν πολλοί εργαζόμενοι, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του σωματείου.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες σε όλη τη χώρα πληρώνουμε πανάκριβα το ρεύμα, τα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης στο σούπερ μάρκετ, με εντολή της κυβέρνησης διαγράφονται τα χρέη της εταιρείας στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία για να αυξήσει τα κέρδη της.

Ο αγώνας των εργατών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ είναι αγώνας όλων των εργαζομένων! Πρέπει να στηριχθεί από όλους και να γενικευτεί η πάλη μας μπροστά στο «θερμό» φθινόπωρο. Ο πληθωρισμός ήδη κατατρώει όσες εργατικές κατακτήσεις πετύχαμε τα τελευταία χρόνια.

Στηρίζουμε την αυριανή 24ωρη πανθεσσαλονίκεια απεργία που προκήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της πόλης να συμμετέχουν σε αυτή. Στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ!

  • Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων με απόσυρση των κατηγοριών – να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις
  • Να παρθούν πίσω τώρα οι απολύσεις και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση όπως διεκδικούν οι εργαζόμενοι

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΕΚΘ εδώ.

Αφήστε μια απάντηση