6 Δεκέμβρη: Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε

14 χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό της ΕΛΑΣ, Επαμεινώνδα Κορκονέα, και ο Δεκέμβρης του ’08, ο δικός μας Δεκέμβρης, είναι ακόμα εδώ.

Είναι εδώ για να μας θυμίζει ότι ο μόνος που μπορεί να τα βάλει με τη δολοφονική μηχανή του κράτους, με τις πολιτικές της φτώχειας, της ακρίβειας, της καταστολής και του πολέμου είναι η εξεγερμένη κοινωνία.

Με τον πυροβολισμό στο κεφάλι από πίσω του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικό της ομάδα ΔΙΑΣ χθες τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση κοστολόγησε και επίσημα τις ζωές μας στα 20 ευρώ βενζίνη.

Την ίδια ώρα χαρίζει απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ στους «άριστους» φίλους της στις τράπεζες, στα κανάλια, στις ιδιωτικές κλινικές υγείας, στο καρτέλ της ενέργειας και στην αλυσίδα των funds κόκκινων δανείων.

Όμως την τελευταία λέξη δεν την έχουν οι κυβερνήσεις και οι ακροδεξιοί υπουργοί. Δεν την έχουν φονιάδες ειδικοί φρουροί και οικονομικοί δολοφόνοι τραπεζίτες. Την έχει η αγωνιζόμενη νεολαία και ο κόσμος της εργασίας

Όλοι και όλες στη μεγάλη αντικατασταλτική πορεία μνήμης στις 18.00 στα Προπύλαια. Για τον Αλέξη, τον Φραγκούλη, τον Μάγγο, τον Σαμπάνη, τον Ζακ, τον Παύλο, τις δολοφονημένες αδερφές μας. Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε.

Αφήστε μια απάντηση