Καμία δίωξη στον συνάδελφό μας που υπερασπίστηκε την λαϊκή κατοικία

Μετά από μια σειρά διώξεων ενάντια στο κίνημα των πλειστηριασμών, 6 χρόνια μετά οδηγούνται σε δίκη 12 αγωνιστές/στριες για τη συμμετοχή τους το 2017 σε κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας με εντελώς ανυπόστατες κατηγορίες, που περιλαμβάνουν σχεδόν τον μισό ποινικό κώδικα. Μεταξύ των κατηγορούμενων είναι και ο συνάδελφός μας Δ.Φ. μέλος του Radical I.T. και και του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής.

Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, αφού πρώτα επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν το μαζικό κίνημα κατά των πλειστηριασμών με την ωμή καταστολή και τα χημικά των ΜΑΤ, αφού έκαναν τους πιο πιστούς υπαλλήλους των εταιρειών real-estate και των εισπρακτικών, τώρα προσπαθούν να εκφοβίσουν με διώξεις καθαρά πολιτικού χαρακτήρα και να εξαντλήσουν ψυχολογικά και οικονομικά όσους προασπίστηκαν το δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας στην πρώτη κατοικία και στη στέγη.

Οι διώξεις αυτές εντάσσονται στο επιχειρούμενο γενικότερο πλαίσιο καταστολής της αντίστασης, ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας. Οι εικόνες από του Ζωγράφου το καλοκαίρι που η αστυνομία το καλοκαίρι προσπάθησε να πετάξει έξω από το σπίτι της συνταξιούχο για μικρό χρέος, μέχρι τις πρόσφατες στον Αγ. Παντελεήμονα, τα Πατήσσια, τον Κολωνό και την Καστορα δείχνουν τον δρόμο της αντίστασης και η κυβέρνηση δεν τις αφήνει αναπάντητες. Δεν είναι τυχαίο πως εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε νομοθετικές ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες παραγράφονται αδικήματα που επιφέρουν ποινές μέχρι ενός έτους, εκτός από το «αδίκημα» της παρακώλυσης πλειστηριασμών.

Η απαίτηση κάθε δημοκρατικού πολίτη της χώρας είναι να μπει τέρμα στην περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών, να καταργηθούν όλες οι αντιδημοκρατικές διατάξεις και νόμοι για τη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις.

Η υπόθεση δεν αφορά μόνο το κίνημα για την υπεράσπιση της κατοικίας. Τα τελευταία χρόνια συντελείται μια συνεχόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή στην χώρα μας. Η συνεχόμενη καταστολή στις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας, η απαγόρευση συγκεντρώσεων και κυκλοφορίας το βράδυ κατά την πανδημία και η αστυνομική παρουσία σε εργατικούς αγώνες προσπαθούν να σταματήσουν όποιον αντιστέκεται. Το βλέπουμε μέχρι και στην εργασιακή μας καθημερινότητα που ο νόμος Χατζηδάκη πάει να φιμώσει τα σωματεία και κάθε δικαίωμα μας.

O συνάδελφος μας έπραξε το αυτονόητο: ήταν εκεί για να υπερασπιστεί την λαϊκή κατοικία!

Μπροστά στις συνεχόμενες διώξεις θα σταθούμε με κάθε τρόπο δίπλα στον συνάδελφό μας και κάθε διωκόμενο αγωνιστή. Όχι μόνο στα δικαστήρια, αλλά και στις καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες, ξεκινώντας από τους χώρους που δουλεύουμε για την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και οργάνωση μας, για να μπει φρένο σε κάθε αυταρχισμό, κρατικό και εργοδοτικό.

  • Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι πολιτικές και κινηματικές διώξεις και να αθωωθεί ο συνάδελφός μας Δ.Φ. καθώς και όλες και όλοι οι κατηγορούμενοι.
  • Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας την Τετάρτη 01/03 στις 8:30 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων (Κτήριο 7, Αίθουσα 1)

Αφήστε μια απάντηση