Να βγει στους δρόμους η οργή να γίνει ποτάμι ανατροπής

Το Radical I.T. καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του κλάδου, τα μέλη του, τις φίλες και φίλους του να μην αφήσουμε ατιμώρητη την κρατική δολοφονία στα Τέμπη.

Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων νέων συνανθρώπων μας και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους δεκάδες τραυματίες.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους που από καιρό προειδοποιούσαν την κυβέρνηση για τα θέματα ασφαλείας που προέκυψαν μετά την ιδιωτικοποίηση ΟΣΕ και τις περικοπές-απολύσεις που ακολούθησαν, και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην παλλαϊκή συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ΚΥΡΙΑΚΗ στις 11:00 π.μ.

Η επικοινωνιακή διαχείριση από την κυβέρνηση που επιδιώκει το κουκούλωμα της τραγωδίας θα πέσει στο κενό! Το ίδιο και η αστυνομική καταστολή που επιχειρείται τρεις μέρες τώρα που μαθητές, φοιτητές, μαζικοί φορείς και σωματεία έχουν βγει στο δρόμο σε όλη τη χώρα. Το αίμα των νεκρών θα τους πνίξει, όπως και η δική μας οργή!

Τώρα είναι η ώρα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να μπουν μπροστά, να δώσουν χώρο στον κόσμο της εργασίας να εκφράσει οργανωμένα την οργή του. Απαιτούμε από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν άμεσα 24ωρη γενική απεργία. Αν αυτό δεν γίνει καλούμε τις ομοσπονδίες, τα κλαδικά σωματεία, το ΣΕΤΗΠ, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τις εγκληματικές μνημονιακές πολιτικές της υποβάθμισης και των ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών αγαθών, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ το ιδιωτικό κεφάλαιο που βάζει τα κέρδη του πάνω από τις ζωές μας, καμία κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων που με την συναίνεση τους έβαψαν τα χέρια τους με αίμα.

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

  • Την αυστηρή τιμωρία των πολιτικών αυτουργών του εγκλήματος.
  • Την πλήρη αποζημίωση των οικογενειών των νεκρών και των τραυματιών.
  • Την επαναλειτουργία του δικτύου μόνο με ασφάλεια, με σταθερές σχέσεις εργασίας, συλλογικές συμβάσεις και επαρκή-εκπαιδευμένο προσωπικό.
  • Την ενοποίηση και εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων με κοινωνικό-εργατικό έλεγχο που όπως αποδείχθηκε και από τις προειδοποιήσεις των συνδικάτων είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει την πραγματική ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση