Κοκκίνισε όλη η Ελλάδα: με 24ωρη απεργία κλιμακώνουν οι διανομείς

Το ψηφιακό κύμα αλληλεγγύης νίκησε. Η έγκαιρη δημοσιοποίηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους, το κάλεσμα σε μποϋκοτάζ που έφερε το #cancel_efood στην πρώτη θέση των τάσεων του ελληνικού Twitter και η κατακόρυφη πτώση της βαθμολογίας της εφαρμογής στο Google Play Store από τα 4.7 στο 1 αστέρι οδήγησε την efood σε αναδίπλωση δίνοντας τελικά το δικαίωμα στους 115 διανομείς να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους.

Τώρα είναι η ώρα να δικαιωθούν όλα τα πάγια αιτήματα των ηρωικών διανομέων. Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής και η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) προχώρησαν από κοινού σε προειδοποιητική στάση εργασίας και πλημμύρισαν σήμερα το κέντρο της Αθήνας με χιλιάδες μηχανάκια.

Οι πραγματικοί proud efooders κοκκίνισαν σήμερα Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά, Λάρισα και Βόλο με τις στάσεις εργασίας και τις μοτοπορείες τους. Και πλάι σε αυτούς γεμίσαμε κι εμείς περηφάνια για τα αντανακλαστικά και την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης. Διανομείς, τηλεφωνήτριες, τεχνικοί, προγραμματίστριες, όλες και όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τους νικήσουμε.

Το Radical I.T. στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων διανομέων της efood και στηρίζει την 24ωρη απεργία που προκήρυξαν τα δύο σωματεία για την Παρασκευή 24/9. Οι διαβεβαιώσεις μέσα από την εφαρμογή δεν αρκούν. Απαιτούμε από την εταιρεία και το υπουργείο εργασίας να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των συναδέλφων και να δεσμευτούν ενώπιον των σωματείων τους.

  • Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την e-food με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας.

Αφήστε μια απάντηση