Ανακοίνωση για τις νέες τροποποιητικές συμβάσεις στη Skroutz

Η εργοδοσία στη Skroutz έφερε προς υπογραφή νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας με βλαπτικούς όρους που έρχονται σε πολλά σημεία να εφαρμόσουν τον αντεργατικό νόμο 4808/21 (νόμος Χατζηδάκη) που οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες απορρίψαμε πέρσι στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στην τροποποιητική σύμβαση μεταξύ άλλων η εργοδοσία προσπαθεί να μονιμοποιήσει την τηλεργασία χωρίς πραγματική προστασία του 8ώρου, ενταντικοποιώντας έτσι την εργασία μας με απλήρωτες υπερωρίες, ενώ φορτώνει πάγιες υποχρεώσεις του εργοδότη, όπως αυτή της υγιεινής και την ασφάλειας, στον ίδιο τον εργαζόμενο!

Στη σύμβαση προστίθεται ακόμα η δυνατότητα του εργοδότη να αλλάζει ώρα και χώρο της εργασίας ανάλογα τις ανάγκες της εταιρείας. Επιπλέον, το διάλειμμα βγαίνει εκτός 8ώρου καθώς ορίζεται ξεκάθαρα ότι αυτό δεν ανήκει στον πραγματικό χρόνο εργασίας. Τέλος, τα λειτουργικά έξοδα της τηλεργασίας φορτώνονται σε εμάς.

Στον αντίποδα της νέας ατομικής σύμβασης εργασίας που προτείνει η εργοδοσία, το ΣΕΤΗΠ προτείνει την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα είναι ασπίδα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία. Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη και βάζουμε τη δικιά μας σφραγίδα στις εξελίξεις!

Το Radical I.T. καλεί σε συμμετοχή στη μοτοπορεία προς τα γραφεία της Skroutz την Παρασκευή 14/10 με προσυγκέντρωση στον σταθμό ΗΣΑΠ Νέα Ιωνία στις 18:00. Ο συλλογικός αγώνας κατάφερε ήδη να κάμψει την αδιαλλαξία της εργοδοσίας η οποία απέσυρε την αυθαίρετη διορία για την υπογραφή των νέων συμβάσεων και δέχτηκε συνάντηση με το ΣΕΤΗΠ.

Απαιτούμε την άμεση έναρξη συλλογικής διαπραγμάτευσης με το ΣΕΤΗΠ για υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

  1. Η τηλεργασία να είναι εθελοντική και με δικαίωμα ανάκλησης από τον εργαζόμενο.
  2. Καμιά διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Σταθερό ωράριο για όλους. Αυστηρή τήρηση του ωραρίου με υποχρέωση του εργοδότη.
  3. Η τηλεργασία να μην υποκαθιστά κανενός είδους άδεια (ασθένεια, γονική, αργίες, κοκ).
  4. Τα κόστη από την εφαρμογή της τηλεργασίας (εξοπλισμός, ρεύμα, ίντερνετ, κλιματισμός, άλλα πάγια) να βαραίνουν αποκλειστικά τον εργοδότη.
  5. Αποκλειστικά υπεύθυνος για τα μέτρα πρόληψης, μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των τηλεργαζόμενων είναι ο εργοδότης.
  6. Απαγορεύεται η χρήση ψηφιακών καμερών, λογισμικά παρακολούθησης των εργαζομένων. Δεν επιτρέπεται η μετακύλιση των ευθυνών του εργοδότη για την ασφάλεια των επικοινωνιών και των δεδομένων στον εργαζόμενο.

Αφήστε μια απάντηση