Upstream: Μαζικές απολύσεις με την μορφή «εθελούσιας»

Η νέα μόδα με τις «εθελούσιες εξόδους» καλά κρατεί και αυτή την φορά είναι η σειρά της Upstream να προχωρήσει σε δραστική μείωση του εργατικού δυναμικού με αυτόν τον τρόπο. Η εταιρία, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του mobile marketing σε όλο τον κόσμο, προχωράει πρακτικά σε μαζικές απολύσεις από όλα τα τμήματα της εταιρίας. Το notice για την -πρακτικά- απόλυση των συναδέλφων ήταν αρκετά σύντομο, καθώς ήταν λιγότερο από μία εβδομάδα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από μήνες σιωπής της διοίκησης, η οποία κατάσταση είχε ήδη ωθήσει και άλλους συναδέλφους στην αποχώρησή τους από την εταιρία. Όσο και αν οι αποχωρήσεις είναι τυπικά συναινετικές, είναι εύκολα κατανοητό ποιος έχει το καρπούζι και το μαχαίρι σε αυτή την κατάσταση και ποιος αναγκάζεται να συναινέσει.

Εδώ και καιρό διαφαίνεται μια ύφεση με άγνωστο μέγεθος και ένα πρέπει να είναι δεδομένο: δεν πρέπει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις ζημιές του κεφαλαίου και  των πολυεθνικών.

Εμείς καλούμε κάθε συνάδελφο ή συναδέλφισσα που έχει απορίες σχετικά με τα δικαιώματά του ή θέλει στήριξη στα αιτήματά της να έρθει σε επικοινωνία με το Radical IT και το ΣΕΤΗΠ.

Η συλλογική οργάνωση και αντίσταση είναι η μόνη λύση απέναντι σε τέτοια αντεργατικά φαινόμενα που όλο και γενικεύονται.

Radical I.T. – Αγωνιστική Πρωτοβουλία σε Τηλ/νίες & Πληροφορική

Αφήστε μια απάντηση