Να σταματήσει τώρα το γαϊτανάκι απειλών και αυθαιρεσιών στην Novelcomm

Η εταιρεία Δικτύων Novelcomm τις τελευταίες ημέρες έχει προχωρήσει σε μια σειρά κινήσεων που μόνο εξοργιστικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Συνάδελφος που ήρθε σε επαφή με την πρωτοβουλία μας και το κλαδικό μας σωματείο μας κατήγγειλε τα εξής:

Την πρόσληψη του με τρίμηνη σύμβαση ορισμένου χρόνου με πρόσχημα την πιθανή έλλειψη γνώσεων και να υπάρχει μια περίοδος προσαρμογής για να πάρουν απόφαση αν θα μείνει στην δουλειά. Εμείς ερχόμενοι σε επαφή με άλλους συναδέλφους ενημερωθήκαμε ότι είναι πάγια τακτική της συγκεκριμένης εταιρείας για να προσλαμβάνει ευκαιριακά, με την ελάχιστη αμοιβή και με συνθήκες επισφάλειας εργαζομένους που θα λειτουργούν με καθεστώς πίεσης και δεν θα μπορούν να αντιμιλήσουν.

Ενώ πέρασε ένα χρονικό διάστημα ο συνάδελφος ενημερώθηκε ότι η εταιρεία και συγκεκριμένα οι τεχνικοί λειτουργούν με το μοντέλο του άτυπου standby ως τεχνικοί ασφάλειας, πέραν του εργασιακού ωραρίου χωρίς να υπάρχει ούτε η πρόσθετη αμοιβή για το επίδομα ετοιμότητας(όπως γίνεται σε αντίστοιχες εταιρείες που και εκεί είναι μηδαμινό) ούτε η αντίστοιχη αμοιβή για την υπερωριακή απασχόληση. Όταν ο συνάδελφος αρνήθηκε να δουλέψει με αυτό το καθεστώς και να μην κάνει υπερωρίες, ξεκίνησαν οι απειλές για αλλαγή του σε μερική απασχόληση και ένας συνεχόμενος κύκλος ψυχολογικού πολέμου και εργασιακού bullying.

Αποκορύφωμα όλων αυτών πριν από μια βδομάδα, ήταν οι τραμπουκισμοί ενός εκ των αφεντικών προς τον συνάδελφο με αφορμή την μη διεκπεραίωση καθηκόντων κατά την γνώμη του αγνοώντας το γεγονός ότι η εταιρεία είναι υποστελεχωμένη και ο ένας τεχνικός που είχε το Support δεν μπορεί να κλωνοποιηθεί και να κάνει τα πάντα.  Αυτό που ακολούθησε ήταν μια σειρά προσβολών ως προς τον συνάδελφων χαρακτηριζοντάς τον ανίκανο, απειλές πως δεν θα τον πληρώσουν τέλος του μήνα και πέρα από αυτό έγινε επιθετική/απειλητική κίνηση προς το μέρος του συναδέλφου, που ίσως αν έφερνε αντίλογο να υπήρχε και σωματική βια.

Εμείς το μόνο που έχουμε να απαντήσουμε για αρχή είναι πως δεν θα επιτρέψουμε αυτή την κατάσταση και αυτές τις συμπεριφορές που υποτιμούν τους συναδέλφους μας και σαν εργαζόμενους και σαν ανθρώπους.  Πρέπει να βρουν απέναντί τους την οργισμένη μας συλλογική αντίδραση. Όπως έχει δείξει και το πρόσφατο παρελθόν μόνο αυτός είναι ο τρόπος για να βάλουμε φρένο στις ορέξεις τους. Ο συνάδελφος μας δεν σώπασε και ήδη κατήγγειλε την εργοδοσία στην επιθεώρηση εργασίας και θα σταθούμε στο πλευρό του. Τις επόμενες μέρες θα πάρουμε πρωτοβουλίες με το κλαδικό μας σωματείο το ΣΕΤΗΠ και θα μας βρίσκουν μπροστά τους μέχρι να γίνουν πράξη τα αυτονόητα και να δικαιωθεί ο συνάδελφος για να μπορέσει να δουλέψει χωρίς απειλές, τσαμπουκάδες και επισφαλείς συνθήκες.

Να τους κοπεί ο τσαμπουκάς! Απαιτούμε άμεσα:

  • Άμεση πρόσληψη του συναδέλφου με σύμβαση αορίστου χρόνου.
  • Όχι στα απλήρωτα stand by και την επιβολή αλλαγής του ωραρίου. Να τηρηθούν τα νόμιμα για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας.
  • Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απειλές! 

Radical I.T. – Αγωνιστική Πρωτοβουλία σε Τηλ/νίες & Πληροφορική

Αφήστε μια απάντηση