Δικαίωση για την εργαζόμενη στην εταιρεία Harbor Lab

Η εργαζόμενη που απολύθηκε εκδικητικά από την εργοδοσία της εταιρείας Harbor Lab δικαιώθηκε! Όπως ενημερωθήκαμε από τα μέλη μας που συμμετέχουν στο ΔΣ του ΣΕΤΗΠ, η υπόθεση έκλεισε με συμβιβασμό και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί δικαστήριο.

Θυμίζουμε ότι η συναδέλφισσα απολύθηκε με εκδικητικό τρόπο, όταν αρνήθηκε να δουλέψει απλήρωτο standby για τις ανάγκες ενός νέου πελάτη και διεκδίκησε τα δικαιώματά της και των συναδέλφων της. Το πρόσχημα ήταν η μειωμένη απόδοση, χωρίς όμως να έχει δεχτεί ποτέ παρατήρηση για την εργασία της, ενώ μόλις ένα μήνα πριν την απόλυση είχε επιβραβευτεί με μισθολογική αύξηση, έπειτα από αξιολόγηση της δουλειάς της.

Η εργαζόμενη απευθύνθηκε από την πρώτη στιγμή στη συλλογικότητά μας και στο κλαδικό μας σωματείο το ΣΕΤΗΠ. Ως Radical IT, ήμασταν από τους πρώτους που ενημερωθήκαμε για το συμβάν, και συμβάλλαμε με όλες τις δυνάμεις μας για να δικαιωθεί η απολυμένη. Οργανώσαμε κινητοποιήσεις στην επιχείρηση μαζί με το σωματείο, συγκεντρώσαμε ψηφίσματα στήριξης και αλληλεγγύης από πολλά σωματεία του κλάδου και από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Μετά από πολλές πιέσεις έγινε συνάντηση του σωματείου με εκπροσώπους της διοίκησης, που τέθηκε το αίτημα για άμεση επαναπρόσληψη και δηλώθηκε η πρόθεση να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να το πετύχουμε. Την ίδια στιγμή, συνάδελφοι της απολυμενης δημοσίευσαν μεσω του ΣΕΤΗΠ επιστολή αλληλεγγύης που στήριξαν το αίτημα για επαναπρόσληψη και τις καταγγελίες μας.

Η συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια από όλους μας, η πολύτιμη αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε και η μεγάλη δημοσιότητα του γεγονότος, έδωσε τα εφόδια στη διενέργεια της εργατικής διαφοράς που πραγματοποιήθηκε στην επιθεώρηση εργασίας και έκρινε τη νικηφόρα έκβαση αυτής της μάχης. Ως Radical IT, θεωρούμε το αποτέλεσμα ως ξεκάθαρη νίκη της εργαζόμενης, ξεκάθαρη νίκη της εργατικής αλληλεγγύης. Η αδιαλλαξία της Harbor Lab και κάθε εργοδοσίας κάμπτεται μόνο μέσα από τους αγώνες και τη συλλογική διεκδίκηση.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει παράδειγμα και να δώσει το κουράγιο σε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο που υφίσταται την ίδια καταπίεση, να πράξει το ίδιο, καταγγέλλοντας αντίστοιχα περιστατικά στο κοντινότερο σωματείο ή στην κοντινότερη εργατική συλλογικότητα! Έχουμε μπροστά μας τη μάχη για την ανατροπή του νέου αντεργατικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εργοδοτών μας. Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας! Με επιμονή, αισιοδοξία και οργάνωση στους χώρους δουλειάς, θα μπορέσουμε να δουλεύουμε με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες, παίρνοντας πίσω ότι διαλύθηκε τα τελευταία χρόνια.

  • Όχι στη δουλειά 13 ώρες τη μέρα – 6 μέρες την εβδομάδα
  • Αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
  • 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο

Radical I.T. – Αγωνιστική Πρωτοβουλία σε Τηλ/νίες & Πληροφορική

Αφήστε μια απάντηση